Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Titiyo Live

augusti 25 @ 22:00 - 23:30

Titiyo är tillbaka! Artisten som är och förblir en ständigt återkommande nytänkare och inspiratör på den svenska musikscenen. Nu är hon aktuell med ny musik och i höst får publiken äntligen möta henne igen.
Som en av pionjärerna bakom modern soulpop i Sverige är det drygt 30 år sedan Titiyo solodebuterade på superhippa labeln Telegram med självbetitlade soulskivan “Titiyo”. Sedan dess har hon experimenterat och rört sig mellan rnb, soulpop, electronica och krautrock. Nu har hon tagit experimentet vidare för att ännu en gång skapa något nytt – Morriconedoftande trip pop möter en av Sveriges främsta röster på Orionteatern och Stora Teatern.
– Det är första gången jag skapar något för en specifik plats. Jag vill att publiken ska kliva in i en annan värld och glömma vad det är för plats och klimat utanför dörren. Ett Titiyo-gig men med känsla av solnedgång och ökenlandskap. Jag kommer blanda nytt med gammalt – “Drottningen” kanske kommer låta annorlunda. Andra kanske låter detsamma men kommer passa in i världen vi skapar, hälsar Titiyo.
Titiyo har under åren samarbetat med flertalet artister och band såsom om Jonathan Johansson, Peter Svensson, Kleerup, Goran Kajfeš, Thåström och Petter. Hon har hunnit släppa hela sex fullängdare under eget namn. I sommar är Titiyo aktuell med nya singeln “Tigern” och beger sig ut på turné med bandet Sunnan – en konsert som går i linje med känslan som ska framföras i höst.
– Jag älskar att samarbeta så vem vet, det kommer kanske kommer någon gäst och hälsar på i höst, avslutar Titiyo.
Sommaren 2023 beger sig Titiyo ut på turné med bandet Sunnan.
– Ibland händer det att man hör och ser band man tycker är såpass bra att man önskade att man själv var bandmedlem. Så var det med Sunnan och i det här samarbetet blir jag så gott som en av dom men fortfarande som artisten Titiyo. Vi klingar förvånansvärt bra ihop, hälsar Titiyo.
Om Sunnan
Sunnan är Cinema. Spaghetti Motown, Cowboy Soul. Känslan av dina mest dramatiska filmupplevelser, samplade till suggestiva, medryckande och oerhört nära liveupplevelser. Mitt under pandemin samlades fem av Sveriges mest anlitade frilansmusiker i en lada för att, helt utan måsten, hitta nya musikaliska uttryck. Efter återkommande resor till Dalarna och ladan i Sunnanhed står bandet nu redo med ett helt album som släpps under senare delen av 2023
 

Detaljer

Datum:
augusti 25
Tid:
22:00 - 23:30

Arrangör

Makeriet i Örebro

Plats

Makeriet i Örebro
Kungsgatan 3
Örebro, 70211 Sverige
+ Google Map
Telefon
019-25 20 25
Visa Plats-webbplats