Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Norrbotten Big Band meets Nine Sparks Riot

mars 16 @ 19:30 - 21:00

Nine Sparks Riots har gjort succé inte bara på streamingtjänster, med sina miljontals lyssningar, utan även i samarbete med Norrbotten Big Band. Nu öppnar de för ett nytt program med en blandning av gammalt och nyskrivet material.
– Ja, och den här gången blir arren köttigare, tyngre och med fler lager i blåset, berättar trombonisten Kristian Persson, som står som frontfigur, kompositör och arrangör för Nine Sparks Riots.
Förutom tyngdvikt i storbandets blås, lovar han en mix av hiphop och funk – allt i jazzig förpackning och förgyllt av bandets bägge vokalister Graciela Chin A Lois och Joanne Nugas mäktiga stämmor.
Joakim Milder, Norrbotten Big Bands konstnärlige ledare, om valet av just Kristian Persson:
– Kristian har tidigare skrivit en del arrangemang för Norrbotten Big Band, och bidrar med en lite annorlunda inriktning … Han har stor erfarenhet av att spela blåssektion i popsammanhang och skriver på ett sätt som verkligen entusiasmerar musikerna.
Det var i samband med förberedelserna inför en skolproduktion som Milder såg den påtagliga glädjen hos storbandet.
– Jag har nästan aldrig hört bandet låta så fantastiskt bra. Musikerna utstrålade en väldig lust att spela just den här musiken, och alla gick in med ett stort engagemang för att göra den rättvisa. Naturligtvis ville vi utvidga produktionen och göra den tillgängligt för fler lyssnare.
Nine Sparks Riots släppte sina första låtar år 2020 och nådde snabbt en bred publik lång utanför Sveriges gränser. Förra året gav de alltså, tillsammans med Norrbotten Big Band, en serie konserter vända till de yngre lyssnarna på landets hög- och gymnasieskolor.
Nu är det dags för den här produktionen att också få möta den vuxna, jazzfunktörstande publiken!

Detaljer

Datum:
mars 16
Tid:
19:30 - 21:00

Arrangör

Makeriet i Örebro

Plats

Makeriet i Örebro
Kungsgatan 3
Örebro, 70211 Sverige
+ Google Map
Telefon
019-25 20 25
Visa Plats-webbplats