Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Adam Forkelid 1st movement

maj 14 @ 19:00 - 21:00

Bandet:
ADAM FORKELID 1ST MOVEMENT
Adam Forkelid – piano
Carl Mörner Ringström – gitarr
Niklas Fernqvist – bas
Daniel Fredriksson – trummor
Skrivrelease för Adam Forkelid – ”Turning Point”!
Adams förra platta ”1st Movement” från 2021, var den första med hans nya kvartett, tillsammans med några av landets främsta jazzmusiker: stjärngitarristen Carl Mörner Ringström samt radarparet Daniel Fredriksson på trummor och Niklas Fernqvist på bas.
Skivan fick stor uppmärksamhet för gruppens unika sound och för Adams starka och fantasifulla kompositioner, där han hämtar inspiration från allt från Chopin och Satie till Chick Corea, och den utnämndes i P1 Kultur till en av årets bästa jazzskivor.
Det intrikata samspelet mellan gitarr och piano är centralt för musiken och soundet placerar sig i gränslandet mellan elektriskt och akustiskt. Som DN:s Johannes Cornell utryckte det: ”Med en gnutta hederlig elektricitet lyckas de rentav tillföra en hel dimension.”
Adam Forkelids nya album ”Turning Point” är en samtida musikalisk spegling av en livsresa. Den röda tråden genom kompositionerna är en musikalisk utforskning av de oundvikliga förändringar i livet som formar var och ens personliga historia. Komponerad under en månad och inspelad på en dag, består den nya skivan av en själfull och energisk musik, som kan beskrivas som ny nordisk jazz.
Om förra platan”1st Movement”:
Om ”1st Movement”:
”Adam Forkelid har länge varit en av Sveriges främsta pianister” (Lennart Götesson, Dala-Demokraten).
”Här bevisar Forkelid att han också är en kompositör av rang, åtta spännande och varierande stycken som gör att man bara vill ha mer.”
”Lägg därtill en gitarrist i världsklass, det Carl Mörner Ringström inte kan spela är inte värt att lyssna till.” (Nils Ågren, 7an).
”På vei til noe stort.” (Tor Hammerø, Nettavisen)
”Adam Forkelid skriver i häftet att allt föll på plats med den här kvartetten och det är bara att hålla med. Rekommenderas varmt.” (Andreas Lagercrantz, Lira)
”Jazz med hjärta och hjärna av en lysande pianist och kompositör.” (Märet Öman, Sveriges Radio)
 

Details

Date:
maj 14
Time:
19:00 - 21:00

Organizer

Makeriet i Örebro

Venue

Makeriet i Örebro
Kungsgatan 3
Örebro, 70211 Sverige
+ Google Map
Phone
019-25 20 25
View Venue Website