Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Thyra Nashville songs and stories

maj 10 @ 19:00 - 21:00

Nashville Songs & Stories med Thyra Slut ögonen och låt dig förflyttas till den vibrerande musikstaden Nashville. En plats där varje gathörn berättar en musikalisk historia och ljudet från gitarrer och banjos sipprar ut från verandorna. ”Nashville Songs and Stories” är inte bara en konsert, det är ett möte med en musik och berättartradition som är odlad i generationer. Den välkända duon och äkta paret, Karin & Göran Eriksson, har gjort Nashville till sitt andra hem. Med barnen och gitarrerna i släptåg har de korsat atlanten så många gånger att de tappat räkningen. Kärleken till staden märks i texterna som genomsyras av de kvarter och de människor de mött och lärt känna under alla resor. Karin och Göran, två musikaliska veteraner med över 25 års erfarenhet, har inte bara skapat musik tillsammans utan har även arbetat med stora delar av Sveriges artistelit. Paret har bl.a varit musikaliskt ansvariga för all live musik i det hyllade TV-programmet ”Jills Veranda”. Thyra låter sig influeras av en flera genrer, har landat i vad de själva kallar ”Swedicana.” Blanda den svenska vistraditionen med lite country och americana. Addera ett uns soul och blues och sen lägger du till en något svensk accent så har du Swedicana”.
Publiken kan förvänta sig en musikalisk resa som bryter gränser och förenar olika musikaliska traditioner. ”Om det är något vi lärt oss från våra resor över Atlanten är det att ’if there’s a story – there’s a song’,” säger duon, och understryker att det är själva berättelsen som är navet i deras låtskrivande.” Våren 2020 släppte duon albumet ”Nashville Songs & Stories”, en samling låtar som föddes under en het intensiv sommar i den amerikanska södern. Flera av låtarna spelades frekvent på radion. 2022 kom Ep:n Stockholm Tennessee som även den fått ett varmt mottagande.

På scenen delar Karin och Göran generöst med sig av sina upplevelser, öppenhjärtigt och innerligt berättar de om de historier som ligger till grund för låtarna.

Nashville songs and Stories är inte bara en konsert; det är en möjlighet att få en inblick i låtskrivandets konst, i Nashville, hur det är att balansera familjelivet och relationen med en fot på landsbygden utanför Stockholm och en mitt i musik -Meccat Nashville i den amerikanska södern.

Med sig på scenen har de några av landets främsta musiker – Fredrik Landh, Clas Olofsson och Mikael Dahlen – och tillsammans med dem skapar Thyra en minnesvärd kväll av med musik och berättelser från hjärtat. Missa inte chansen att vara en del av denna unika upplevelse.

Boka biljett

Details

Date:
maj 10
Time:
19:00 - 21:00

Organizer

Makeriet i Örebro

Venue

Makeriet i Örebro
Kungsgatan 3
Örebro, 70211 Sverige
+ Google Map
Phone
019-25 20 25
View Venue Website